İLAÇ YARDIMCI MADDELERİ
 
ÜRÜN/KİMYASAL İSMİ INCI GÖSTERİMİ KULLANIM ALANI
Mg Stearate Magnesium Stearate Kayganlaştırıcı katkı maddesi, suyu uzaklaştırıcı ve  kaplama ajanı olarak kozmetik ve ilaçta katkı maddesi olarak kullanılır.   
Triglycerides C8C10 70/30 Caprylic Capric Triglycerides Tatsız, kokusuz, düşük vizkozitede nötral yağ. Farmasötik uygulamalarda kullanılabilir. 
Vazelin    Farmasötik özellikte yağlandırıcı ajan.
White Oil 16/40 Parafin Oil Farmasötik özellikte yağlandırıcı ajan.
Decyl Oleate Decyl Oleate Çok amaçlı kullanılabilen yağ bileşeni, tüm kozmetik ve farmasötik emülsiyonlar ve bunun yanında su içermeyen preperasyonlar için uygundur. 
Dekaben BA Benzyl Alcohol Gram-pozitif bakterilere karşı etkinlik gösteren çözücü
PEG 6000 PEG-150 Non-iyonik, bağlayıcı, yağlandırıcı, askıda tutucu ajan
POE (20) Sorbitan Laurate Polysorbate-20 Çok iyi dermatolojik özelliklere sahip, O/W non-iyonik emülgatördür. Krem ve sıvı emülsiyonlar için uygundur ve bitkisel yağlar için çözücü olarak kullanılır. 
POE(20) Sorbitan Stearate Polysorbate-60 Çok iyi dermatolojik özelliklere sahip, O/W emülgatördür. Krem ve sıvı emülsiyonlar için uygundur ve bitkisel yağlar için çözücü olarak kullanılır. 
DUB STG AE  Glyceryl Stearate SE O/W emülsiyonlarında ana emülgatördur. pH 5-6.