| Cocoa Butter |
|
Stick ürünlerde kullanılan önemli bir yağdır. |
| Jojoba Oil |
|
Mükemmel oksidatif stabiliteye sahip sıvı wax esteridir |
| Nexbase 2006 FG |
Hydrogenated Poly-1-Decene |
Yüksek saflıktaki ilaç ve kozmetik aplikasyonlarda kullanılabilen yağlayıcı ve nemlendirici özellikte yüksek performanslı yağdır. |
| Shea Butter |
|
Vücut sıcaklığında erime özelliğine sahip önemli bir geri yağlandırıcıdır. Emülsiyonlarda bağlayıcı bileşen olarak kullanılır. Saf shea butter kullanılarak 3-4 faktörlük bir güneş koruması elde edilebilir. Yanık ve irite olmuş ciltlerin tedavisinde kullanılabilir. |
| Apricot Kernel Oil |
|
Kayganlık verme özelliğine sahip geri yağlandırıcıdır. Epidermisten nem kaybını önleyen etkin bir nemlendiricidir. Berrak ürünlerde kullanılabilir. |
| Avocado Oil |
|
Hassas cilt tiplerine uygun ürünlerde kullanılabilir. Büyük oranda yağ asidi içeriği ile diğer bitkisel yağlara oranla cilt tarafından çok kolay emilir. Güneş koruyucu ürünlerinde etkindir. |
| Borage Oil |
|
Mükemmel bir doğal geri yağlandırıcı olmasının yanında cilde esnekliğini geri kazandıran bir maddedir. |
| Castor Oil |
|
Hafif bir nemlendirici olmanın yanı sıra mükemmel film oluşturma ve pigment ıslatma özelliklerine sahiptir. Renkli kozmetik ürünlerinde ve alkol bazlı ürünlerde kullanılabilir. |
| Evening Primrose Oil |
|
Yapısındaki lineloik asit içeriği cilt tarafından emilerek
trans epidermal su Kaybına karşı cildi koruyarak cilt üzerinde bir bariyer fonksiyonu oluşturur. |
| Grape Seed Oil |
|
Yüksek oranda lineloik asit ve yağ asidi içeriği ile cilt tarafından emildiğinde
trans epidermal su kaybını azaltır ve cilt elastikiyetini yeniden kazandırır. Cilt üzerinde uzun süreli etki yapar. |
| Macadamia Nut Oil |
|
Düşük konsantrasyonlarda tokoferol içerir. En önemli özelliği sebum yapısı ile benzer özellik göstermesidir. Daha yaşlı ciltlerin yenilenmesine yardımcı olur. Masaj kremleri ve yağlarında kullanılabilen önemli bir bileşendir. |
| Rice Bran Oil |
|
Yüksek oranda tokoferol içeriği ile E vitaminine çok yakındır. Etkin bir UV filtresidir, cilt üzerindeki güneş yanıklarının etkisini azaltır. Antioksidan özellik gösterir. |